Under sommarens äventyr

Det absolut coolaste som hänt mig!!

Jag jobbar som sjuksköterska när jag inte har förmånen att få föreläsa och på sommaren är det lågsäsong för det men högsäsong för att vara sjuksköterska!

Det är då jag utmanar mig själv på det allra värsta sättet genom att tillfälligt flytta (!) till en ny; för mig helt okänd plats (!!), börjar på ett helt nytt jobb med nya uppgifter och nya kollegor (!!!!!!!!!). Orsaken är enkel-

 Annars skulle jag aldrig lämna hemmet! Att undvika allt som är obehagligt är liksom inte lösningen på problemet har jag märkt: det leder bara till att världen blir mindre och mindre!

Så i år lyckades jag äntligen få komma ner till Skåne som ligger nära något som jag alltid längtar till: HAVET!!!

Min absolut första dag i Hässleholm där jag aldrig tidigare varit så står jag med en av mina nya, underbara kollegor och vaccinerar i en väldigt rask takt iförd munskydd.

Det är då det händer:

Jag har vaccinerat en av de många patienter som jag träffar denna dag och när jag är klar tittar hon upp på mig och utbrister:

”KAMELEONTEN?!” 

Jag blev så ställd men samtidigt så enormt glad och jag svarade ”… jaaaa….men hur visste du det??”

Hon hade deltagit i den föreläsning som jag genom min vän Agneta Björck hållit för en grupp undersköterskestudenter med inriktning mot Neuropsykiatrisk funktionsnedsättningar!

Världen är bra liten ibland! Lita på att jag kände mig lycklig och lite cool!

Kommentarer

16.07.2021 08:39

Ulrika

Härligt !Det var lite lika för mig här i sommar !
Hej Ulrika säger en person utanför Mc Donalds och jag ser helt frågande ut och funderar 🤔? Sen presenterar hen sig ! Jag har ju mina medier !