Önskar alla autister en särskilt bra dag!

Idag är det World Autism day!

En dag att reflektera över att vi alla inte är stöpta i samma form, inte ens alla autister är ju det!

Syftet med bilden är just att varje separat bokstav ska representera att vi med autism, förutom vissa gemensamma kriterier ändå kan vara så olika, se olika ut, bete oss olika och vara varandra helt olika- vi är ju faktiskt också individer!

Jag är så trött på att få höra hur, särkilt kvinnor nekas utredning för att de är högpresterande, intelligenta, har klarat både grundsola, gymnasie och högskoleutbildning eller för att de kan ge ögonkontakt och anses sociala!

Det man ser är inte alltid hela sanningen och om det räcker med att en läkare, en psykolog eller en skola gör den bedömningen att "du/hon/han kan inte ha autis!": varför gör vi då ens utredningar??

Nej- som jag brukar säga: För att se måste man veta vad man letar efter!

Nedan har en av mina absoluta favoritmänniskor skrivit om sin resa! ❤️

Världsautismdagen!

Efter ett helt liv av enorm trötthet, ångest, hög stressnivå och en känsla av att ha hamnat på en planet där det är väldigt svårt att navigera gjorde jag en NPF- utredning. 

Utredningen visade att jag är autistisk och har ADHD. Att genomgå utredningen är något av det bästa jag har gjort under mitt liv.  

Idag är det världsautismdagen, en viktig för mig, för andra kvinnor , tjejer, män och killar som är autistiska. Många av oss är högpresterande inom ett område och har mycket svårt att navigera i andra områden.  

Anna Porsvald skriver: "Kan man verkligen få andra att förstå hur det är att sakna en förmåga som de alltid haft?"

Världsautismdagen, en dag för att öka kunskapen om autism.

Läs eller lyssna på böckerna "Konsten att fejka arabiska" av Lina Liman, "Autisterna: om kvinnor på spektrat av Clara Törnvall och/eller "Autism inifrån: Speglingar av ett autistiskt vi" av Dennis Hansson & Serena Hasselblad.

Lena Falestål Estrada 

Stor kameleontkram!

Anna Porsvald

Senaste kommentaren

28.09 | 08:23

Din historia är min historia. I princip ordagrant. Är nu 39 år och har äntligen blivit beviljad utredning för autism.
Herregud vad jag fick kämpa !!

23.08 | 00:20

Soc maktmissbruk måste stoppas

21.08 | 16:41

Hon är inte ensam i att ha det så, får hon ha åtkomst till internet? Ihållande tipsa om självhjälpsgruppen i B.A.R.N för placerade barn o unga.

13.08 | 23:11

Ja åtminstone enligt Patientlagen…..

Dela den här sidan