kameleontens nya kläder

En kameleont måste lära sig att passa in i olika roller, smälta in i miljöer mm. Detta är några av de jag kämpar mest med och kanske även någon som jag lyckats bäst med?

Problemet ligger inte i att passa in eller byta roll- faktum är att det för mig är en fördel att kunna gå in i min yrkesroll som Sjuksköterska; problemet är att det tar så mycket energi att tänka på alla saker jag måste göra; programmera in medetet, för att jag ska framstå så "vanlig" som möjligt.

 • Legitimerad sjuksköterska

  Sedan fyraårsåldern drömde jag om att bli sjuksköterska!

  Jag blev 2005 färdig sjuksköterska efter examen vid Uppsala Universitet och har jobbat inom kommuner, landsting, privat och nu som konsult.

 • Del av en familj!

  Är man förälder med två Neuropsykiatrisk funktionsnedsättningar så är det rätt höga odds på att ens avkomma ärver samma talanger.

  När jag fick barn trodde jag ännu att det som var ”fel med mig” skulle gå över och jag skulle klara av det alla andra gjorde. Så blev det inte men tack vare en bra man och pappa som kan hålla saker i minnet som jag inte kan så får vi det att funka!

 • Yrkesliv som kameleont-sjuksköterska

  Att plugga har aldrig varit ett problem- bortsett från att hålla mig vaken innan jag fick min adhd-medicin, faktum är att trots vissa svårigheter älskade jag att läsa på universitet! Att det skulle vara efter avklarad utbildning som de stora svårigheterna började- det var jag lyckligt ovetande om!

 • Oj, jag blev Mamma!

  2004 föddes den sötaste lilla sak jag sett, även om han kom under de värsta tänkbara förutsättningar med havandeskapsförgiftning, urakutsnitt och ovisshet huruvida någon av oss skulle överleva- men det gjorde vi!

 • Syndabock

  Sjuksköterskan vars liv ändrades för alltid när mattan drogs undan en dag... Denna roll kräver dock en egen sida, så läs mer där!

 • Föreläsare

  Just nu försöker jag göra något nyttigt med alla dessa roller och det är allra helst föreläsa jag vill!